Download hier onze brochure

Onze module

Workflow

Automatische opvolging.

Communicatie

Direct contact met debiteuren.

Debiteur-portaal

Zelfservice voor debiteuren.

Betaalopties

Diverse betalingsmethoden.

Notificaties

meldingen en herinneringen.

Minnelijk traject

30 dagen incasso-proces 

Rapportages

betalingen en vorderingen.

AI-gestuurde acties

Slimme automatisering.

Gerechtelijk traject

juridische stappen.

Diensten

Implementatie

Eenvoudige en snelle integratie

Support

Altijd beschikbaar voor hulp.

Trainigen

Trainingen voor optimaal gebruik.

Datamigratie

Moeiteloze overstap

SaaS

Toegang tot onze software

Oplossingen

Intergratie

Koppel je bestaande software.

White-label

Software in jouw eigen merkstijl

Maatwerk oplossingen

Pas het platform aan

Incasso voor particulieren

incasseren zonder juridische kennis.

Voor bedrijven

Speciaal voor bedrijven

Internationale incasso

vorderingen in het buitenland.

Online incasso

zelf eenvoudig incasseren.

Aanmaning sturen

Stuur zelf officiële aanmaningen.

Kredietrapport aanvragen

Kredietrapportage biedt inzicht.

Onze software is dé keuze voor professionals in diverse branches. Ontdek waarom zoveel bedrijven vertrouwen op onze krachtige tool.

Huurincasso

Kinderdagverblijf Branche

Juridische dienstverlening

Boekhouders en accountants

Tandzorg

Rijscholen branche

Financiële dienstverlening

Nutsvoorzieningen

Contact

Bel ons

+31 85 303 94 88

Plan een demo

Google-meet

WhatsApp

Bericht ontvangen?

Heb je een bericht van Openstaandevorderingen ontvangen? Bekijk hier eenvoudig welke stappen je kunt nemen.

Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) zal de economische groei in 2022 tot stilstand komen. De aanhoudende oorlog in Oekraïne zorgt voor aanzienlijke onrust, terwijl prijzen, met name op de energiemarkt, al maandenlang aanzienlijk stijgen. Deze ontwikkelingen resulteren in een aanzienlijke inflatie, wat een negatieve invloed heeft op het consumentenvertrouwen. Een hogere inflatie vertaalt zich doorgaans in terughoudender uitgaven van consumenten, wat leidt tot vraaguitval en economische uitdagingen. De Rabobank-economen voorspellen eveneens een mild recessiebeeld voor het laatste kwartaal van 2022 en het eerste kwartaal van 2023.

Naast deze economische uitdagingen hebben veel ondernemers te maken met arbeidstekorten, waardoor het behouden en aantrekken van personeel een complexe opgave is. Vanaf oktober 2022 moeten veel ondernemers ook starten met het terugbetalen van belastinguitstel dat tijdens de coronacrisis werd verleend. Kortom, ondernemers staan mogelijk voor economisch zware tijden, wat de cashflow in gevaar kan brengen.

Het nauwlettend monitoren van de cashflow is van cruciaal belang in deze uitdagende economische periode. Het adagium ‘cash is king’ komt vooral in moeilijke omstandigheden tot zijn recht. Een voldoende werkkapitaal fungeert als een buffer om tegenvallers op te vangen en biedt flexibiliteit om snel te reageren op veranderende omstandigheden.

Het betaalgedrag van debiteuren speelt een centrale rol in het beheer van werkkapitaal. Ondernemers kunnen actief bijsturen door betalingstermijnen nauwlettend te volgen en consistent tijdige betalingsherinneringen te versturen. Blijft betaling uit, dan is het mogelijk om een aanmaning te sturen of een formeel incassotraject te initiëren.

Effectief debiteurenbeheer, inclusief tijdige betalingsherinneringen, is essentieel om betalingsrisico’s te minimaliseren en actief te sturen op een gezonde cashflow. Naast deze maatregelen zijn er drie aanvullende tips om te zorgen voor voldoende werkkapitaal in economisch uitdagende tijden:

  1. Factureer in meerdere termijnen, waarbij de eerste factuur bij aanvang van werkzaamheden wordt verstuurd om een deel van de betaling eerder te ontvangen.
  2. Overleg met klanten over betalingstermijnen; vaak zijn zij bereid om kortere termijnen te hanteren, mogelijk in combinatie met betalingskortingen.
  3. Onderhoud regelmatig contact met klanten, vooral als betaling uitblijft. Een actieve dialoog kan helpen om bovenaan de stapel met openstaande facturen te blijven.

Indien onverhoopt betalingen uitblijven, is het cruciaal om een gedegen dossier op te bouwen. Na betalingsherinneringen kan een laatste aanmaning worden verstuurd, gevolgd door een formele incassobrief die de vordering verhoogt met wettelijke incassokosten. Op deze manier kan een ondernemer, met de juiste stappen, zijn cashflow beschermen tegen onbetaalde facturen. Voor een proactieve benadering is het aan te raden om tijdig een aanmaning te versturen of een officieel incassotraject te starten.